Wednesday, 2 September 2015

Throwbackkkkkkk

Baru ni aku p perkhemahan untuk subjek elektif  Rekreasi Luar. 
Pastu ade la aktiviti abseiling, flying-fox, kayak, river-crossing n banyak lagi la..Best gilaaa kot.. 
Teringat pulak kem kat Melaka, ada satu aktiviti ni, sebelum flying-fox, kena buat aktiviti skit, nama apa entah aktiviti tu, high-rope la tapinya. 
Mula2 naik tangga bangunan flying-fox tu, pastu kitorang kena berjalan atas tali, tgok bawah, “wauu tingginya!” 
tapi kena beranikan diri jugak. 
Yang kena meniti atas papan tanpa pegang apa-apa pon ada jugak. Pastu ada flying-fox mini.. 
Barulah boleh berflying-fox..ok..bila naik tu,takot gila.first sbb aku memang xpernah pon buat flying-fox.. 
That day, aku kena terjun macam tu je, ibarat terjun dari bangunan tinggi untuk bunuh diri. 5 6 kali tau trainer tu ckap dah sedia? 
hahhaha fuhhh last2 aku terjun jugak, menjerit kuat gila.. 
pastu prtengahan tali tu, rasa best giler sbb rasa mcam superman terbang..freee je.. 
lpas dari peristiwa tu, memang dah xde keinginan nak flying-fox.. Pergi pkhemhan rekreasi luar mnggu lepas, ada aktiviti flying-fox, masa tu rasa dah confident giler.. 
Siap buat tekad lg nak lepaskan tangan dari tali..X nak pegang tali..At last, I did it.. Memang puas hati.. Alhamdulillah..





4 comments: